mandag 1. september 2014

Min deiligste Foccacia


Foccatia er både godt for seg selv og som tilbehør til annen mat.
Etter å ha prøvd ut utallige oppskrifter er dette det jeg har kommet frem til og som funker til det meste.
Den er saftig, veldig god i smaken og alt annet enn kjedelig.
Ikke minst så er den lett å lage og til å stole på!


Ingredienser:
(en langpanne)

Brød: 
  • 1 kg mel
  • 1 pakke gjær (og gjerne en ss med "ekstra luftig bakst")
  • 2-3 ss brunt sukker
  • 1-2 chili (eller chilipulver)
  • 9 dl vann
  • Salt & pepper
  • 1 - 2 never soltørket tomat (hakket), og litt timian.
    Det er også godt med hakket rødløk, cherrytomat og oliven i brødet (ikke minst oppå).

Oljeblanding:
  • 1.5 dl olivenolje
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • Fingersalt (litt til å strø på toppen)


Gjør så:
  1. Bland sammen ingrediensene til selve deigen, og la heve i 1 time mens du lager oljeblandingen.

  2. Hakk hvitløk, og ha dette sammen med urtene i oljeblandingen. La dette stå mens brødet hever så smakene kan sette seg.

  3. Ha deigen i formen og etterhev i 15 min. Lag hull i deigen med fingrene, og ha på cherrytomat, oliven, soltørket tomat eller hva du måtte like.
    Hell så over oljeblandingen og dryss over med grovt fingersalt.

  4. Stek på 200 grader i ca 20 min. Bruker du en mindre form må du nok regne med lengre tid. 



Enjoy!