torsdag 13. november 2014

Enkel paibunn

Det er både enkelt og billig å lage paibunn selv. Dessuten er den mye bedre enn ferdiglaget fra butikken.
Denne oppskriften passer like godt til middagspai som til dessertpai, og så fort du har bunnen klar kan du fylle den med nesten hva som helst.



Ingredienser:
(nok til en stor paiform)
  • 200 g mel
  • 150 g smør 
  • 2 ss kaldt vann


Gjør så:
  1. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn deig.
  2. Avkjøl deigen i kjøleskap 30 min før bruk (den kan fint ligge lengre). Dette gjør deigen fastere og den blir lettere å arbeide med.
  3. Kjevl eller trykk deigen ut til ønsket tykkelse og ha den i paiformen.
  4. Prikk den så med en gaffel før du forsteker den i 10 min på 200 grader.

Tada! Den er nå klar for å fylles med hva du måtte ønske av herlige godsaker!






(Spennende oppskrifter på ulikt fyll til paien kommer i løpet av i dag og de neste dagene)