søndag 16. november 2014

Gresskarpai


Gresskarpai er utrolig godt!
En skikkelig gresskarpai skal være mektig, men også gi en utrolig rik smaksopplevelse og smelte i munnen.

I denne oppskriften kan man gjerne bruke ferdig laget gresskarpuré, men jeg syntes fortsatt at fersk gir aller best smak. Om du lurer på hvordan det enkelt gjøres kan du se her.



Ingredienser:
(til en paiform)

Paibunn:

Paifyll:
  • 400-450g gresskarpuré (fersk eller der boks)
  • 6 ss mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 - 1 ts salt
  • 1 ts allehånde/allspice
  • 1 ts kanel
  • 1 ts raspet ingefær (kan også bruke pulver)
  • 1 ts muskat
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker (eller vanilje)
  • 2 - 3 egg 
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 3 ss smør
  • 3 dl kremfløte
  • Sitronskall fra en økologisk sitron (appelsinskall kan også brukes)


Fremgangsmåte:

  • Bland alt det tørre i en bolle, og vend inn gresskarpuré. Tilsett så resten av det våte mens du rører.
  • Når du har en jevn røre, heller du det over paibunnen,
    Stek på 180 grader i 40 min (eller litt lengre). Fyllet skal være litt fast når du rister formen, men kommer ikke til å sette seg før paien blir skikkelig avkjølt.

Skulle den ikke være fast nok er det bare å sette den tilbake i stekeovnen igjen, men legg et bakepapir over så den ikke blir like mørkt som min ble denne gangen...

Server med luftig krem og et dryss kanel.
Enjoy!


Andre herlige oppskrifter med gresskar: