torsdag 11. desember 2014

Saltbakt løk og hvitløk

Ovnsbakt/saltbakt løk er så utrolig godt. Det får frem sødmen og de gode smakene i løken.
Hvitløken blir herlig kremet og bittersmakene forsvinner. Dette er virkelig noe jeg anbefaler å prøve. Har du ikke grovt salt gjør det ingenting - pakke dem inn i aluminiumsfolie eller ha dem i en ildfast form. De egner seg også utrolig godt på grillen.
Løken er perfekt som tilbehør til middagen.


Du trenger:
  • Løk
    - rødløk og sjalottløk er helt fantastisk! (f.eks 1 per person)
  • Hvitløk
  • Olivenolje
  • Grovt havsalt (eller aluminiumsfolie)  
  • Timian (og gjerne litt pepper)
    - Eventuelt litt ost eller hvitvin.


Gjør så:
  1. Skrell løken, og kutt av toppene om du ønsker det (og hvis du skal ha ost på).
    Hvitløken skal ikke skrelles, men du kan gjerne kutte av toppene på feddene.
    Ha litt olivenolje over (og hvitvin om du ønsker det).
    Har du dem i folie så ha på litt salt.

  2. Ha dette i en langpanne eller ildfast form med grovt salt, og dryss over med timian.
    Du kan også pakke de inn i aluminiumsfolie.

  3. Stek på 200 grader i 20-30 min til de er litt myke (eventuelt litt lengre til løken har fått litt farge). Ønsker du å ha på ost, ha dette på mot slutten av steketiden.

Prøv dette med ulike typer rotgrønnsaker, som poteter, søtpotet og rødbeter. Vask da grønnsakene godt og behold skallet på. Husk at ulik størrelse på grønnsakene trenger ulik steketid - men dette er ikke vanskelig, bare kjenn etter når de er møre.


Server dem mens de er varme og nyt herlighetene!