mandag 22. desember 2014

Sjokoladenuff

Har du mer igjen av sjkoladen etter at julens konfektdypping er ferdig?
Lag sjokoladenuffer!

Da jeg var yngre kunne jeg ikke skjønne hvorfor det alltid var så få av disse igjen i konfektskålen, til og med rett etter at de var laget!?

Det tok en stund før jeg løste dette mysteriet. Ikke bare gikk de unna fordi de er så ufattelig gode, men også fordi mamma alltid lagde disse på sjokoladerestene som var igjen etter at vi hadde dyppet og rullet ferdig julens porsjon mint- og sjokoladekuler.


Ingredienser:
  • Sjokoladeblandingen eller smeltet sjokolade (slik som denne)
  • Kokkosmasse (gjerne rester fra oppskrifter som denne)
Du kan også gjerne tilsette hakkede nøtter eller annet snadder.

Fremgangsmåte:
  1. Lag ferdig det du holder på med, og bland så inn kokkosmasse i resten av sjokoladeblandingen.
  2. Ha dette så i små muffinsformer, sjokolade- eller konfektformer.
  3. Avkjøl i kjøleskap eller frys.     
  4. Nyt!

Tips!
For allergivennlig eller vegansk versjon - erstatt enkelt ingrediensene med melkefrie.