torsdag 8. januar 2015

Fylt Paprika

Fylt paprika er både veldig godt og enkelt å lage. Og det krever verken særlig arbeid eller tid.

Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarf'ärse/kjøttdeig og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte. Resultatet blir helt fantastisk!

Passer perfekt til ris, pasta eller poteter.

Her servert med litt hvitløkssmør og ovnsbakte mandelpoteter.





Ingredienser:
(4 porsjoner)

  • 300 - 400g soyafärse eller kjøttdeig
  • 4 store paprika
  • 2-3 dl fløte
  • 1 løk
  • 2-4 hvitløksfedd
  • Vårløk
  • 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak)
  • 200 - 300g fetaost
  • Ost
  • En bunt friske urter (som basilikum)
  • Salt & pepper
Mais eller ris er også veldig godt å ha i paprikaen sammen med dette.
For en rikere smak kan du tilsette revet parmesan eller liknende ost i sausen.


Fremgangsmåte:

  • Skjær av toppene på paprikaene (spar på dem) og rens for frø.
    Ha noen biter fetaost i bunnen av hver paprika. Du kan også ha litt ost om ønskelig.

  • Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette sammen med färsen/kjøddeigen i litt smør eller olje. Smuldre resten av fetaosten over og smak til med salt, pepper og revet friske urter. Hell så over fløte og la alt dette stå å godgjøre seg litt. Til slutt klipper du litt vårløk over.

  • Ha paprikaene i en ildfast form og fyll dem med sausen. Avslutt med revet ost og sett paprikatoppen på plass.
    Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min til osten er smeltet og begynner å bli gyllen.


Server med en god salat, deilig brød og ris, pasta eller bakte potetbåter.




Tips!
For mindre porsjoner kan du kutte paprikaen på langs.
For laktosefri eller vegansk versjon - bruk laktosefri fløte eller vegansk erstatning.
Du kan også bruke kokkosmelk, som er supergodt sammen med ris.