søndag 4. januar 2015

Hjemmelaget Baguetter



Hjemmelaget baguetter trenger ikke å være verken vanskelig eller tidkrevende.
Denne oppskriften er jeg veldig fornøyd med (selv om den ikke skiller seg særlig ut fra andre). Den er svært enkel og resultatet blir helt fantastisk!

Perfekt til for eksempel tomatsuppe, og smaker helt utrolig med hjemmelaget hvitløkssmør.
Fyll dem gjerne med oliven, fetaost, soltørket tomat, parmesan, cherrytomat, friske urter.

Trykk her for oppskrift på
hjemmelaget hvitløkssmør.

Ingredienser:

(til to store baguetter)
  • 600 - 700 g mel
    (ca 1 liter)
  • 5 dl lunkent vann
    (37 grader)
  • 2 ss olje eller smør
  • 1 pakke tørrgjær
    / 50 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

- Olivenolje (eller mel) til utbaking og pensling, og eventuelle herligheter om du ønsker å fylle dem med noe. Strø gjerne med grovt fingersalt før steking.


Fremgangsmåte:
  1. Ha mel, salt og sukker i en bakebolle. Bland gjær ut i lunkent vann og olje, tilsett dette i det tørre. Elt dette godt sammen til du har en fast og fin deig som slipper bollen. Tilsett eventuelt mer mel. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.

  2. Hev deigen på et lunt sted til dobbelt størrelse - ca 40 minutter.

  3. Ha deigen på kjøkkenbenk eller bord og kna den godt sammen - her bruker jeg olivenolje i stedet for mel, deigen blir lett å arbeide med og deilig sprø, men du kan fint bruke mel i stedet.


    Del den i to. Ønsker du å fylle den med noe kan du trykke den flat med fingrene, legg på ønsket fyll og brett sidene sammen.
    Vri deigen og legg den på et stekebrett med bakepapir, snitt dem så på langs med en skarp kniv.

  4. Etterhev, igjen til dobbel størrelse - ca 40 minutter.

  5. Pensle brødene lett med olivenolje. Strø gjerne litt grovt salt over.
    Stek i forvarmet ovn på 225 grader i ca 20 min til de er gyllne og lager en litt hul lyd ved lett dunking. Avkjøl.

Bon Appétit!

Jeg har laget dem litt flate denne gangen. Dette fordi det
passet best til det jeg skulle ha dem til - dypping...


Passer perfekt som tilbehør til blandt annet suppe og pasta.