torsdag 15. januar 2015

Ovnsbakte Potetbåter

Ovnsbakte poteter smaker kjempegodt og passer som tilbehør til så utrolig mye.
Ikke glem at du med få ingredienser lett kan variere og gjøre enkle poteter til en spennende smaksopplevelse.




Ingredienser:

  • Gode poteter
    (her har jeg brukt mandelpoteter)
  • Olivenolje
  • Timian eller rosmarin
  • Salt (gjerne maldon eller lignende) & pepper
  • Hvitløk
  • Chili
  • Soltørket tomat

De tre sistnevnte kan selvfølgelig sløyfes, men smaker utrolig godt sammen med potetene.


Gjør så:
  • Vask potetene godt og del dem i båter for så å ha dem i en ildfast form.
    Hakk chili, hvitløk og soltørket tomat i ønsket størrelse. Du kan også ha hvitløksbåtene i hele.

  • Ha dette i sammen med potetene og hell over godt med olivenolje og krydderiene.
    Vend potetene sammen med godsakene så alt er godt dekket.
  • Stek midt i ovnen (eller høyere) på 250 grader i ca 30 min.

    Det er viktig med høy temperatur i begynnelsen om du ønsker stekeskorpe på potetene, og du kan gjerne varme opp ovnen med høyere temperatur for så å sette ned på 200-250 grader når du setter potetene inn.
    Sett heller formen lengre ned i ovnen eller skru ned temperaturen når potetene begynner å få farge.

  • Vend forsiktig på potetene av og til for å få de jevnere stekt. Potetene vil trenge ulik tid i ovnen alt etter størrelse og hvilken type potet du bruker. Men det er lett å finne ut av når de er ferdige. Kjenn etter med en gaffel om de er myke, da er de klare til servering. 

Passer utmerket til bakt paprika.
Trykk her for oppskrift!

Velbekomme!